Du søkte på:

Fant du ikke det du søkte etter? Ta gjerne kontakt med oss!

Er firedagers arbeidsuke realistisk?

Firedagers arbeidsuke krever 25 % økning i produktivitet, ifølge en ny studie fra 4 day week Global. Ser man nøyere etter, er det lettere enn man tror. 

Ved å kutte ut unødvendig rutinearbeid, er langhelg hver helg kanskje ikke så urealistisk likevel.   

 

Firedagers arbeidsuke er et voksende fenomen rundt om i verden, inkludert i Norge. Ifølge en stor ny undersøkelser fra 4 day week Global har firedagersuken vist positiv effekt på både produktivitet, inntjening og ansattes velvære. Men for å lykkes kreves økt produktivitet.  

E-post på topp blant distraksjonene på arbeidsplassen 

Microsoft sin Work Trend Index Annual Report viser at ansatte i gjennomsnitt bruker 57 % av tiden sin på kommunikasjon. Dette inkluderer e-post, møter og meldinger.  

 

De mest aktive på e-post bruker nesten ni timer i innboksen hver eneste uke.  

 

For å kunne jobbe mer produktivt er det en viktig forutsetning at distraksjoner reduseres på arbeidsplassen. Dette innebærer at det blir tilrettelagt for best mulig arbeidsflyt.  

 

To av tre kommer ikke i flytsonen 

I Microsofts undersøkelse kommer det frem at 68 % uttrykker at de har for lite uavbrutt fokustid i løpet av arbeidsdagen.  

 

Dette skyldes blant annet mye tid brukt på å lete etter informasjon og et stadig økende kommunikasjonstrykk.  

 

Det sies faktisk at vi avbrytes fra arbeidet vårt i gjennomsnitt hvert 11 minutt.  

 

I følge Teamstage tar det 23 minutter og 15 sekunder å gjenopprette fullt fokus etter at du har sjekket e-post. Mye av denne tiden er helt unødvendig, og kan med gode verktøy reduseres betraktelig.  

 

Kunstig intelligens forbedrer ansattes produktivitet med over 60% 

 

Forskning fra 2023, utført av Nielsen Norman Group, konkluderte med at KI (Kunstig intelligens) kan øke ansattes produktivitet med hele 66 %.  

 

Dette kan gjøre langhelg hver eneste helg til en realitet, uten at det går ut over produksjonen og kvaliteten på arbeidet.  

 

Kunstig intelligens kan automatisere det kjedelige, repetitive arbeidet ved hjelp av maskinlæring og statistisk analyse. Da får du tid til å fokusere på de kreative og strategiske arbeidsoppgavene.  

 

KI som forenkler og effektiviserer arbeidsprosesser bidrar til en god balanse mellom teknologi og menneskelig innsikt. 

Kutter tidstyver 

Vi i Invo bruker maskinlæring og teknologi for å hjelpe deg å kutte tidstyvene på arbeidsplassen.  

 

Med smarte moduler som bygger på Microsoft 365 forenkles og automatiseres de ansattes arbeid med prosjektstyring, saksbehandling, kvalitetssystem og e-posthåndtering. 

 

På denne måten kan du redusere tiden medarbeidere bruker på e-posthåndtering, leting etter informasjon og dokumenter eller måtte vente på svar fra en kollega.  

 

Jakten på tidstyver og forenkling av arbeidsdagen hjelper virksomheter med å bli mer produktive. Her spiller teknologi en nøkkelrolle i å skape flytsonen dine ansatte trenger.  

 

Og med det kan vi være ett skritt nærmere langhelg – hver eneste helg.  

 

Jakter du på tidstyver, produktivitetsgevinster eller er du nysgjerrig på hvordan din virksomhet kan lykkes med firedagers arbeidsuke. Ta kontakt for en uforpliktende prat om mulighetene i Invo! 

Kontakt oss

Nysgjerrig på hva vi kan hjelpe deg med?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt!