Du søkte på:

Fant du ikke det du søkte etter? Ta gjerne kontakt med oss!

Hva er automatisering?

Hva er automatisering?

Automatisering er en teknologisk utvikling der man erstatter manuell arbeidskraft med maskiner, programvare og roboter for å utføre ulike oppgaver og operasjoner. Det er mange fordeler med automatisering – det kan gi økt produksjon, gjøre arbeidet mer nøyaktig, redusere kostnader og forbedret sikkerhet.

Automatisering benyttes og etterstrebes av de fleste bransjer, og hver og en av oss møter på automatiserte oppgaver i hverdagen. Eksempelvis møter kan du møte på en selvbetjent kasse i matbutikken, eller du kan kjøpe billett til bussen via en app på telefonen.

Definisjon av automatisering

Man kan definere automatisering som en prosess der man har som formål om å gjøre noe automatisk, slik at det i større eller mindre grad styrer seg selv - med lite eller ingen hjelp fra mennesker.

Automatisering øker produktiviteten

Automatisering gjør at mange repetitive oppgaver som tidligere ble utført av mennesker, nå gjøres av maskiner. Produksjon i fabrikker, lagerstyring, transport og til og med kontorarbeid, er noen av områdene der automatisering blir brukt. Også oppgaver som analyse av store datamengder og beslutningstaking kan nå automatiseres ved hjelp av avanserte algoritmer og kunstig intelligens.

Automatisering er en viktig del av fremtidens arbeidsmarked. Ved å utnytte potensialet automatisering gir, kan vi skape et mer effektivt og innovativt arbeidsmarked som frigjør mennesker til mer kreative og verdiskapende oppgaver.

Kontakt oss

Nysgjerrig på hva vi kan hjelpe deg med?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt!