Du søkte på:

Fant du ikke det du søkte etter? Ta gjerne kontakt med oss!

Applikasjon

Betydningen av ordet applikasjon er anvendelse og tilpasning, og det brukes innen flere ulike temaer og yrker. Når man snakker om applikasjoner i IT-bransjen, er det gjerne snakk om et dataprogram som er laget for å løse spesifikke oppgaver.

Hva er en applikasjon?

En applikasjon, eller en app, som det også kalles, i IT-verdenen refererer vanligvis til en programvare eller et program som er designet for å utføre en spesifikk oppgave eller oppgavesett på en datamaskin, mobiltelefon eller annen digital enhet.

Applikasjoner kan være svært varierte og kan omfatte alt fra enkle verktøy som kalkulatorer og notatprogrammer til mer komplekse programvarepakker som spill, nettlesere, kontorprogramvare, designprogrammer og dataprogrammeringsverktøy. Applikasjoner kan også deles inn i kategorier som produktivitet, underholdning, utdanning, kommunikasjon, sosiale medier, helse og velvære, og mange andre. Eksempler på dagligdagse mobilapper som de fleste har hørt om er sosiale apper som TikTok og SnapChat eller værapplikasjoner som Yr.

Applikasjoner er ofte utviklet for å kjøre på forskjellige plattformer, inkludert Windows, MacOS, iOS og Android, og kan distribueres via digitale markeder som App Store, Google Play og Microsoft Store.

Eksempel på applikasjoner i Invo 

Når vi snakker om applikasjoner hos oss, er det ofte snakk om mer typiske applikasjoner som kan installeres på PCen. Vår løsning Invo Connect er et eksempel på en applikasjon. Connect er en tilleggsapplikasjon som brukes inne i Outlook, og som bidrar til med enklere e-posthåndtering og tilgjengeliggjør informasjon fra SharePoint inn i Outlook. 

En tilleggsapplikasjon er en type «app i applikasjonen», som for eksempel er der for å gjøre ting lettere eller for å koble to programmer sammen.

Kontakt oss

Nysgjerrig på hva vi kan hjelpe deg med?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt!