Du søkte på:

Fant du ikke det du søkte etter? Ta gjerne kontakt med oss!

Risa skaper effektiv arbeidsflyt med Invo

Anleggsentreprenøren Risa ville ha en skalerbar og skybasert løsning som bidrar til samhandling og høy kvalitet i prosjektene sine. Hos Invo fikk de løsningene de trengte. Foto: Risa AS

Lars Rune Nygård er IKT-leder hos et av landets største private anleggsentreprenør, Risa AS. Da de kom til Invo, hadde de et tydelig ønske.

  Vi hadde et godt system fra før. Problemet var bare at vi måtte drifte det selv. Og når vi kun er 2 personer i IT-avdelingen, så var ikke det noe vi skulle holde på. Risa har som strategi om å kun benytte ferdige skytjenester fremfor egenproduserte løsninger, forteller Nygård.

Risa har gått for en løsning med følgende moduler: Invo Start, Invo Prosjekt, Invo Prosjektstyringsverktøy, Invo Dokumentsenter, Invo Connect  og Invo Kvalitetssystem.

Automatiserer arbeidsflyten gjennom prosjektets livsløp

Risa håndterer en mengde komplekse anleggsprosjekter. Dette stiller særlig krav til god prosjektstyring, samt effektiv og sikker gjennomføring av små og store prosjekter. Dermed var det viktig for selskapet å bytte til et system som automatiserte arbeidsflyten gjennom hele prosjektets livsløp.

  Invo er starten på alle arbeidsprosesser i Risa. Vi starter en arbeidsflyt allerede i anbudsprosessen som følger prosjekteierstyringsmodellen vår. Når vi starter prosjektet, opprettes strukturen automatisk i alle våre systemer. Kvalitetssystemet kobles inn hvis det er utførende arbeid, og dokumentbiblioteket brukes mot fagavdelingen, forteller Nygård.

Lyst til å se Invo Prosjektstyringsverktøy i bruk? Se vårt mini-webinar her.

Tildeler rettigheter og gir tilgang

Risa består av om lag 520 medarbeidere, hvorav 100-200 personer er avhengig av PC som en del av sitt arbeidsverktøy. Det er med andre ord mange personer som er involvert i prosjektene deres.

  Det er enormt mye som skjer når vi starter og stopper prosjekter i Invo. Dette er en viktig business-flyt. Å starte en arbeidsflyt i Invo trigger rettigheter ut i andre systemer, som igjen starter sin jobb. Vi tagger hvem som skal ha tilgang til hva. Ved å automatisere arbeidsflyten og strukturen, gjør vi det enkelt for brukeren, sier Nygård.

Lurer du på om Invo Prosjekt passer for din virksomhet? Kontakt oss for å få personlig veiledning.

Høyere datakvalitet og innsikt

Risa gjør alt fra utbygging av infrastruktur for vei og energi, til grunnarbeid for bolig og næring, samt drift og vedlikehold av veier. Gjennom å sikre god kvalitet på prosjektdataene, gir det selskapet verdifull innsikt for driften og forretningen.

  Vi ønsker å automatisere for å få en høyere datakvalitet i prosjektene våre. Vi har mange Power BI-rapporter som går inn mot Invo og dataene som ligger der. Dermed kan vi generere markedsrapporter, tall på hvor mange prosjekter vi har i ulike faser og så videre. Det gir oss god innsikt, sier Nygård.

Stødig og smidig samarbeid med Invo

Nygård har sammen med IKT-ansvarlig Thomas Baklund ledet arbeidet med overgangen til Invo. De legger begge vekt på viktigheten av å ha hatt god støtte fra prosjektleder Brita Bogdanoff i Invo.

  Brita er en viktig ressurs. Hun catcher hva vi trenger. Brita og rollen hennes er svært viktig i slike implementerings prosjekter. Hun skjønner hva vi mener, og hvilken fremdrift vi forventer, forteller Baklund.

IKT-lederne forteller at implementeringen har gått svært godt.

  Brukerne hos oss er veldig fornøyde. Vi gjenfinner informasjon mye lettere, basert på at vi har automatisert og strukturert mappestrukturen. Ikke minst, er løsningen tilgjengelig på alle flater og det er positivt, avslutter Baklund.

Lyst til å se løsningene våre i bruk? Se alle våre webinar opptak her.

Kontakt oss

Nysgjerrig på hva vi kan hjelpe deg med?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt!